NOS SportAangepast

Volleybalbekers voor Lycurgus en Sliedrecht

Volleyballers Lycurgus veroveren beker

De volleyballers van Lycurgus hebben voor de tweede keer de nationale beker gewonnen. De ploeg uit Groningen was in een spannende finale in Den Bosch met 3-1 (22-25, 25-18, 28-26, 30-28) te sterk voor Dynamo en nam zo revanche voor de verloren bekerfinale van vorig jaar.

In de derde set hadden beide ploegen al twee setpunten gemist, toen Lycurgus bij zijn derde mogelijkheid wel toesloeg. Ook in set vier waren de verschillen klein, maar Dynamo kreeg ditmaal geen setpoints.

De ploeg uit Apeldoorn, die tien bekers in de prijzenkast heeft staan, knokte daarin voor wat het waard was, maar ging kopje onder op het vijfde matchpoint. Lycurgus won de beker eerder in 2016.

Sliedrecht klopt stuntploeg VCN

Bij de vrouwen ging de beker voor het derde jaar op rij naar Sliedrecht Sport. De Zuid-Hollandse ploeg (kampioen in 2017, 2018 en 2019) had het één set lastig tegen VCN: 25-14, 33-31, 25-14.

Volleybalsters Sliedrecht verslaan VCN in bekerfinale

De topdivisionist uit Capelle aan den IJssel had op weg naar de bekerfinale gestunt tegen Eurosped (de toenmalige koploper van de eredivisie werd met 3-0 kansloos gelaten) en Sneek (dat na een 0-2 achterstand met 3-2 werd geklopt).

In de finale toonde VCN zijn vechtlust in de tweede set. Vier setpoints dwong de ploeg af, maar ze werden alle gemist. Sliedrecht kreeg er daarna ook vier, drukte op het vierde eindelijk door en kwam daarna niet meer in de problemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl