Bekijk de samenvatting van Ajax - RKC Waalwijk Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Ajax is erin geslaagd om het gat met AZ weer te vergroten naar zes punten. Met Hakim Ziyech in de basis en Daley Blind als invaller werd hekkensluiter RKC Waalwijk met 3-0 verslagen.

Ziyech keerde terug na een kuitblessure en werd halverwege vervangen door Blind, die na een ontsteking aan zijn hartspier voor het eerst weer zijn opwachting maakte in de eredivisie.

Schaal

De wissel van Ziyech was gepland, ook met het oog op het Europa League-duel van donderdag met het Spaanse Getafe. Hij kreeg voor aanvang overigens een schaal wegens zijn 150ste wedstrijd voor Ajax.

In 45 minuten liet hij af en toe zijn klasse zien. Zo dwong Ziyech RKC-doelman Etienne Vaessen een keer tot een redding en schoot hij vlak voor rust via het been van Hans Mulder net naast.

Hakim Ziyech snelt voorbij Sylla Sow Pro Shots

Ajax was logischerwijs beter dan RKC en drukte dat na bijna een kwartier spelen in de score uit. Dusan Tadic benutte een penalty, nadat Donny van de Beek over het been van Mulder was gestruikeld.

De Waalwijkers, die in de beginfase een paar keer dreigend waren, kregen via Sylla Sow nog wel een kans op de gelijkmaker, maar André Onana verkleinde goed zijn doel en pareerde de inzet.

Bekijk hieronder de reacties van Daley Blind en Erik ten Hag:

Met Blind in de ploeg voor Ziyech ging Ajax na de pauze op zoek naar de 2-0. Die viel al snel, want Lassina Traoré rondde af op aangeven van Van de Beek.

De Amsterdammers consolideerden de voorsprong, kregen via de ingevallen Klaas-Jan Huntelaar (net naast) nog een mogelijkheid, maar leken het bij twee treffers te laten. Tot Huntelaar vlak voor tijd van dichtbij toesloeg.

Statistieken Ajax-RKC Waalwijk

STER reclame