Indrukwekkende Bertens prolongeert titel in Sint-Petersburg Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Kiki Bertens heeft voor het tweede jaar op rij het WTA-toernooi van Sint-Petersburg op haar naam geschreven. De als tweede geplaatste Nederlandse speelde een uitstekende finale en won met 6-1, 6-3 van de Kazachse Jelena Rybakina.

Met haar tiende titel handhaaft Bertens zich op de achtste plaats van de wereldranglijst. En dat terwijl ze vorige week nog enorm aangeslagen was na de nipte nederlaag met het Fed Cup-team tegen Wit-Rusland.

Drie Russinnen verslagen

"Ik weet niet hoe ik het gedaan heb. Dat Fed Cup-weekend was heel moeilijk, maar ik ben nu ongelooflijk blij", zei Bertens na het behalen van de titel. En lachend: "Ik heb hier drie Russinnen verslagen. Gelukkig konden jullie in de finale wel voor mij juichen."

Rybakina speelde haar vierde toernooi van 2020, stond in haar derde finale, waarvan ze er één won. Tegen een agressieve Bertens had ze vooral in de eerste set weinig in te brengen. In de tweede set moest Bertens vijf breakpoints wegwerken.

Op naar Indians Wells en Miami

Volgende week zou Bertens in Dubai haar volgende toernooi spelen, maar ze neemt een paar dagen vrij reist dan af naar het toernooi van Doha. Daarna volgen de grote toernooien van Indian Wells en Miami, voordat haar geliefde gravelseizoen begint.

STER reclame