Mascha Sterk en Tessa Clasener (r) verbijten hun teleurstelling

HDM delft in eigen huis onderspit in finale Europa Cup zaalhockey

De vrouwen van HDM zijn er niet in geslaagd de Europa Cup zaalhockey te veroveren. In de finale van de Europese titelstrijd voor clubteams verloor de ploeg in eigen huis in Den Haag met 4-2 van het Duitse Düsseldorfer HC.

HDM kende een beroerde start in het goedgevulde Sportcampus Zuiderpark. Düsseldorfer HC kreeg in de eerste minuten al meteen een strafcorner, direct gevolgd door een tweede. Op de inzet van Sabine Markert was keepster Julia Remmerswaal kansloos: 0-1.

Voor de Haagse ploeg kwamen er daarna wel kansen, maar pas in het tweede kwart viel de gelijkmaker (Tessa Clasener schoot binnen na een mislukte strafcorner) en na de pauze kwam HDM zelfs op voorsprong dankzij Pien van Nes.

Vervolgens hing de 3-1 meer in de lucht dan de gelijkmaker, maar toch kwam Düsseldorfer in het derde kwart langszij en niet veel later zelfs weer op voorsprong.

HDM vocht voor wat het waard was en met nog zeven minuten op de klok haalde coach Ivar Knötschke keepster Remmerswaal naar de kant voor een extra veldspeelster. Sara Strauss strafte die keuze echter genadeloos af en tilde de stand naar 4-2. Daar bleef het bij.

Van de dertig vorige Europa Cup-toernooien werden er 28 gewonnen door een Duitse club. De hegemonie werd alleen doorbroken in 2013 door Den Bosch en in 2019 door Laren. Voor Düsseldorf was het de tweede keer dat de beker mee naar huis mocht: de ploeg zegevierde ook in 2016.