In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Agent mishandeld bij aanhouding in Roosendaal

In Roosendaal is vannacht een agent mishandeld toen hij met collega's een man probeerde aan te houden. De agenten hebben hun wapenstok en peperspray gebruikt toen zo'n dertig mensen zich bemoeiden met de arrestatie. Drie mannen uit Roosendaal zijn aangehouden.

Het begon met een vechtpartij in het centrum van de stad. De politie werd gewaarschuwd door beveiligers. Toen de agenten aankwamen zagen zij dat iemand een fiets boven zijn hoofd hield. Vermoedelijk wilde hij die naar mensen gooien.

Toen de agenten arriveerden, vluchtte de 22-jarige verdachte in de richting van een park. Na een korte achtervolging kregen ze hem te pakken, maar de groep van dertig mensen probeerde de aanhouding te voorkomen.

Vleesmes

De agenten probeerden met pepperspray en hun wapenstok een veilig gebied te vormen, zodat de verdachte aangehouden kon worden. Uiteindelijk vormde de politie een linie om de groep in bedwang te krijgen.

Volgens Omroep Brabant sloeg een 28-jarige man daarbij een agent in zijn gezicht. De man werd aangehouden, evenals de 22-jarige verdachte en een 24-jarige man die een vleesmes achter zijn broekriem droeg. De drie mannen zijn vastgezet voor verhoor.

Advertentie via Ster.nl