Alysson Annan, bondscoach van Oranje

Hockeysters verliezen in Pro League voor het eerst in 27 interlands

De Nederlandse hockeysters zijn in de Pro League tegen hun eerste nederlaag aangelopen. Oranje boog in Buenos Aires voor Argentinië (2-0) en verloor voor het eerst in 27 interlands. De laatste nederlaag dateerde van 2 februari 2019 (1-0 tegen Australië).

Oranje trad aan zonder aanvoerder Eva de Goede, die onlangs tot beste speelster van de wereld werd uitgeroepen. Voor Xan de Waard (150) en Margot van Geffen (200) was het een jubileuminterland.

Oranje had het betere van het spel in het begin van de wedstrijd, maar werd gaandeweg het duel steeds meer teruggedrongen. De Argentijnsen schuwden de duels niet en de formatie van bondscoach Alyson Annan had daar moeite mee. Agustina Gorzelany pushte na ruim een half uur hard de 1-0 binnen na een corner.

Daarvoor was er al het nodige gebeurd. De Waard verstapte zich in de eerste helft en werd van het veld gedragen na behandeling door de teamarts en de fysiotherapeut. Het zag er in eerste instantie niet goed uit, maar De Waard kon uiteindelijk wel doorspelen.

Halverwege het tweede kwart was er ook nog een opstootje tussen Lidewij Welten en Silvina d'Elia. Welten werd onderuitgehaald, waarna er wat geduw en getrek volgde. Niet lang daarna opende Argentinië de score.

Leeg doel

In de slotfase van het duel, waarin Nederland acht strafcorners kreeg, probeerde bondscoach Annan, die eerder deze week werd uitgeroepen tot beste coach ter wereld bij de vrouwen, nog een gelijkmaker te forceren. Ze haalde in de slotfase keepster Anne Veenendaal naar de kant.

Oranje profiteerde echter niet van de extra veldspeelster en kreeg zelfs nog een doelpunt om de oren. Delfina Merino scoorde in een leeg doel na een counter van de Argentijnse ploeg: 2-0.