Mario Pasalic en Robin Gosens vieren de 2-1 van Atalanta tegen AS Roma
NOS VoetbalAangepast

Atalanta slaat aanval AS Roma af, rood Schouten en Denswil bij zeperd Bologna

Atalanta Bergamo heeft de aanval van AS Roma op de Champions League-plekken overtuigend afgeslagen. Met Marten de Roon, Hans Hateboer en Robin Gosens in de basis was Atalanta thuis met 2-1 te sterk voor de Romeinen.

Atalanta, dat bij de eerste deelname aan de Champions League meteen de achtste finales bereikte en het daarin woensdag opneemt tegen Valencia, wist dat AS Roma langszij zou komen bij een overwinning in Bergamo.

Zover wilde Atalanta het niet laten komen en het begon dan ook sterk. Zo dwong aanvoerder Alejandro Gómez Roma-doelman Pau López van dichtbij tot een fraaie redding, kreeg Josip Ilicic een kans op aangeven van Gosens en scheerde een omhaal van verdediger Rafael Tolói rakelings langs de paal.

Tegen de verhouding in

Roma, waar Justin Kluivert in een vrije rol af en toe mooie dingen liet zien, slaagde er niet in om voor doelgevaar te zorgen. Toch kwam het, tegen de verhouding in, op voorsprong: José Luis Palomino verslikte zich in een terugspeelbal van Hateboer en Edin Dzeko was er als de kippen bij om de bal langs doelman Pierluigi Gollini in de verre hoek te schuiven.

Edin Dzeko en Justin Kluivert vieren de 0-1 tegen Atalanta Bergamo

Uitgerekend Palomino maakte zijn fout na rust goed door een doorgekopte corner bij de tweede paal binnen te glijden. De 2-1 kwam op naam van invaller Mario Pasalic die de bal, op aangeven van Gosens, met zijn eerste balcontact in de kruising krulde.

Roma moest komen, maar kwam amper onder de druk van Atalanta uit en leed zo de derde nederlaag op rij.

Rood Schouten en Denswil bij nederlaag Bologna

Twee Nederlanders die in hetzelfde duel in de Serie A van het veld worden gestuurd. Het zal niet vaak zijn voorgekomen. Zaterdagavond overkwam het Jerdy Schouten en Stefano Denswil bij Bologna in het met 3-0 verloren thuisduel met Genoa.

Kort na de 0-1 van Adama Soumaoro ging Schouten veel te hard door op Valon Behrami. Zijn onbesuisde tackle op het scheenbeen van de Zwitser werd eerst nog afgedaan met geel, maar na bestudering van de beelden door de VAR werd toch de rode kaart getrokken.

Voor de 23-jarige Schouten, die zich sinds zijn overgang van Excelsior juist uitstekend manifesteerde in de Serie A, is het de eerste rode kaart in zijn profloopbaan.

Jerdy Schouten verlaat het veld in Bologna na zijn rode kaart in het duel met Genoa

Nadat Antonio Sanabria er vlak voor rust 0-2 van had gemaakt hield Bologna het met tien man droog in de tweede helft. In de 90ste minuut kreeg Genoa echter nog een strafschop, na een onhandige actie van Denswil.

Die kreeg zijn tweede gele kaart en Domenico Criscito maakte van elf meter nog 0-3. Arbiter Davide Massa trok in totaal acht gele kaarten (waarvan twee voor Denswil) en een rode.

Genoa kijkt (reikhalzend) omhoog

Door de nederlaag laat Bologna de kans liggen om de zesde plaats in de Serie A over te nemen van Hellas Verona.

Genoa blijft als nummer achttien op een degradatieplaats staan, maar is nog maar een punt verwijderd van de veilige zeventiende plaats. Die is nu in handen van stadgenoot Sampdoria.

Stand bovenin de Serie A

1. Internazionale 23-54 (48-20)
2. Juventus 23-54 (44-23)
3. Lazio 23-53 (53-20)
4. Atalanta Bergamo 24-45 (63-32)
5. AS Roma 24-39 (43-32)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl