NOS Sport

Bertens ondanks inzinking weer naar finale in Sint-Petersburg

Bertens schudt ook derde Russin van zich af

Kiki Bertens staat voor het tweede jaar op rij in de finale van het WTA-toernooi in Sint-Petersburg. De titelhoudster ontdeed zich in een wisselvallige partij met 6-1, 4-6, 6-1 van Jekaterina Aleksandrova.

Bertens kan zondag in haar vijftiende WTA-finale haar tiende titel veroveren.

Alles liep voor Bertens op rolletjes totdat ze bij een stand van 6-1, 2-0 een dubbele fout en twee afzwaaiers achter elkaar sloeg. Prompt herwon Aleksandrova haar vertrouwen, terwijl bij Bertens de frustratie toenam.

In de derde set lukte het Bertens de partij om te keren door de Russin, die onlangs in Shenzhen haar eerste WTA-titel won, met strakke slagen tot fouten te dwingen.

Drie Russinnen verslagen

"Sorry iedereen dat ik deze week al drie speelsters uit Rusland uit het toernooi heb geslagen", maakte Bertens met een kleine glimlach haar excuses aan het publiek. Ze won deze week eerder van Anastasia Potapova en Veronika Kudermetova.

Bertens treft in de finale Jelena Rybakina. De Zuid-Hollandse nummer acht van de wereld versloeg de speelster uit Kazachstan, de mondiale nummer 25, vorig jaar in de halve finales in Rosmalen.

In Sint-Petersburg liggen er voor Bertens of Rybakina 470 punten klaar voor de wereldranglijst. Dat zijn flink wat punten meer dan bijvoorbeeld op een kleiner toernooi zoals in Rosmalen, waar de winnares maximaal 280 punten kan verdienen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl