Bart Lambriex en Pim van Vugt

Zeilers Lambriex en Van Vugt grijpen naast olympisch ticket

Het zeilduo Bart Lambriex en Pim van Vugt heeft op de WK in het Australische Geelong naast een olympisch ticket gegrepen. Het duo had zich met een plaats bij de acht beste duo's gekwalificeerd voor Tokio, maar eindigde op de elfde plek in de 49er-klasse.

Lambriex en Van Vugt lagen een week lang op koers voor een olympisch ticket, maar op de slotdag zakten ze weg. De zeilers hebben nog twee kansen om zich te plaatsen.

De wereldtitel ging voor de zesde keer naar de Nieuw-Zeelanders Peter Burling en Blair Tuke. Het duo is de regerend olympisch kampioen en won in Londen het zilver.

Duetz en Bekkering verliezen titel

In de 49erFX-klasse zijn Annette Duetz en Annemiek Bekkering achtste geworden. De titelverdediger en kampioen van 2018 verloor de wereldtitel aan de Spaansen Támara Echegoyen en Paula Barcelo, die drie van de twaalf races wonnen.

Bekkering en Duetz waren al verzekerd van deelname aan de Spelen van komende zomer.