Cambuur juicht na de treffer van Giovanni Korte tegen Almere City

Cambuur en De Graafschap doen goede zaken, wondergoal Mendes Moreira

SC Cambuur en De Graafschap hebben in de eerste divisie goede zaken gedaan met het oog op promotie naar de eredivisie. Koploper Cambuur boekte een moeizame 1-0 zege bij Almere City. De Graafschap was in eigen huis met 2-0 te sterk voor het dolende Roda JC en wipte zo over Jong Ajax naar de tweede plaats op de ranglijst.

Volendam verspeelde voor de tweede week op rij punten: in de derby met Telstar werd het 1-1.

Cambuur sleept zege uit het vuur

Cambuur was lange tijd de mindere ploeg in Almere, maar kreeg wel de grootste kans van de wedstrijd. Almere-doelman Joshua Smits schoof de bal zomaar in de voeten bij Jarchinio Antonia, maar de behendige dribbelaar schoot de bal naast het open doel.

Na rust maakte Antonia zijn fout goed met een assist op Giovanni Korte, die de voorzet hard binnenschoot. Daarna moesten de Leeuwarders alle zeilen bijzetten, maar met kunst- en vliegwerk wisten ze de voorsprong vast te houden.

De Graafschap viert feest na de 2-0 zege op Roda JC

De Graafschap dankte de zege op Roda JC aan twee invallers: Mohamed Hamdaoui stond net vijf minuten in het veld toen hij in de korte hoek raak schoot. Vijf minuten voor tijd besliste Southampton-huurling Callum Slattery het duel.

Weer zeperd Volendam

Volendam kwam opnieuw niet voorbij een streekgenoot. Maandag maakte Jong AZ in de slotfase gelijk en ook tegen Telstar wist de ploeg van trainer Wim Jonk een vroege voorsprong niet te verdedigen. Thuis tegen Telstar kwam Volendam na drie minuten al op 1-0 (eigen doelpunt Pattynama), maar nog voor rust trok Glynor Plet de stand gelijk.

Doelman Piet Velthuizen, die deze week de selectie van Telstar kwam versterken, bekeek het duel vanaf de tribune.

Wondergoal Mendes Moreira

De mooiste goal van de avond kwam op naam van Ahmad Mendes Moreira. De aanvaller knalde tegen Jong AZ een vrije trap van ruim dertig meter ineens op het doel en verraste daarmee doelman Jasper Schendelaar.

Ahmad Mendes Moreira is blij met zijn wondergoal tegen Jong AZ

Die wonderschone treffer van Mendes Moreira was de 3-2 voor de thuisploeg, na met 0-2 te hebben achtergestaan. Félix Correia maakte twee minuten later echter 3-3 en in de 89ste minuut mocht Thijs Oosting namens de Alkmaarders zelfs nog aanleggen van elf meter. Zijn inzet belandde echter op de lat.

Jong Ajax

Jong Ajax, dat maandag met 7-2 had verloren van Jong FC Utrecht, kan maandag de tweede plaats weer heroveren. Dan moeten de Amsterdammers thuis winnen van NAC Breda.

In de strijd om promotie speelt Jong Ajax geen rol. Omdat Ajax 1 al in de eredivisie uitkomt, komt het beloftenelftal niet in aanmerking voor een van de twee directe promotieplekken.