Duel tussen de vrouwen van Ajax en ADO Den Haag

Ruime zege koploper PSV, vrouwen Ajax worstelen zich langs ADO

De vrouwen van PSV hebben vrijdag een eenvoudige zege op hekkensluiter Excelsior-Barendrecht behaald. In Rotterdam werd het 5-1 voor de koploper van de eredivisie.

Achtervolger Ajax had een lastige avond in Amsterdam. ADO Den Haag werd pas in de blessuretijd op de knieën gedwongen. Marjolijn van den Bighelaar maakte de enige treffer in de 93ste minuut.

PSV had het in Rotterdam even lastig met Excelsior-Barendrecht. De thuisclub, die pas drie punten in de competitie heeft vergaard, hield lang stand. Pas vlak voor rust scoorde PSV via aanvoerster Jeslynn Kuijpers.

Na de rust ging het snel via treffers van Joëlle Smits en Aniek Nouwen. Bij 0-3 tekende Sophie Cobussen voor de tegentreffer. Smits en invalster Dana Foederer bepaalden de eindstand op 1-5.

Moeizame zege Ajax

Ajax volgt de Eindhovense ploeg op zeven punten. Beide clubs zijn al zeker van een plaats in de kampioenspoule. ADO Den Haag is dat nog niet en was een lastige tegenstander voor Ajax. Door een misrekening achterin bij Den Haag wist Ajax toch de drie punten te pakken. Daarvoor had ADO via Jaimy Ravensbergen op voorsprong kunnen komen. Ze schoot tegen keepster Lize Kop op.