1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS NieuwsAangepast

Dader schoot ruim honderd keer

Bij de schietpartij in winkelcentrum Ridderhof in Alphen aan den Rijn heeft de dader meer dan honderd keer geschoten. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt.

Uit camerabeelden van het winkelcentrum blijkt dat de schietpartij een paar minuten heeft geduurd.

Schoten op straat

In het winkelcentrum zijn drie wapens gevonden, die ook alledrie zijn gebruikt. Voor deze wapens had de 24-jarige Tristan van der Vlis een vergunning. Er wordt nog onderzocht of één van de wapens is omgebouwd.

De dader heeft voordat hij het winkelcentrum betrad ook schoten op straat gelost. Hoelang dat duurde is niet bekend. Daarbij is een man omgekomen. De andere doden, drie vrouwen en twee mannen, vielen in de Ridderhof.

Het OM en de politie benadrukken nogmaals dat de dader alleen bekend was bij de politie vanwege een zaak uit 2006. Hij had toen suïcidale klachten en werd voor tien dagen gedwongen opgenomen in een psychiatrische inrichting.

Daarna heeft de politie nog één keer een melding gekregen van overlast door de man. Verder kwam hij niet voor in de politiesystemen.

'Totale verrassing'

Van der Vlis was een paar weken geleden gestopt met het werk dat hij voor een uitzendbureau deed. Hij was wel down, zo blijkt uit onderzoek, maar het was niet bekend dat hij suïcidaal was. De actie van zaterdag kwam als een totale verrassing, aldus het OM en de politie.

Vandaag zullen de lichamen van de slachtoffers worden vrijgegeven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl