Noel van 't End
NOS Sport

Judobond wijst vijf judoka's aan voor Olympische Spelen

De judoka's Juul Franssen (-63 kg), Tornike Tsjakadoea (-60 kg), Frank de Wit (-81 kg), Noel van 't End (-90 kg) en Michael Korrel (-100 kg) zijn door de bond aangewezen voor de Olympische Spelen. NOC*NSF gaat ze voordragen als ze aan alle kwalificatie-eisen voldoen.

De internationale eis voor kwalificatie voor Tokio is een plaats bij de beste achttien op de olympische ranglijst, geschoond op één judoka per land.

Voor de vijf lijkt dat slechts een formaliteit. Tessie Savelkouls (+78 kg) zou ook bij de eerste selectie hebben gezeten, maar zij liep onlangs bij een toernooi in Parijs een blessure op.

Overige gewichtsklassen

In mei valt in de overige gewichtsklassen een besluit. Dan zal de bond ook een besluit nemen over de meest besproken keuze, die tussen de zwaargewichten Henk Grol en Roy Meyer. Deze zal gemaakt worden na het EK.

Per gewichtsklasse mag er maar één judoka naar de Spelen. Grol deed al drie keer mee in de klasse tot honderd kilogram. In 2008 en 2012 pakte hij brons, maar 2016 werd een deceptie. Ook Meyer werd in 2016 - op zijn enige Spelen - voortijdig uitgeschakeld bij de zwaargewichten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl