Lampard: 'Ziyech is uniek, elegant en zal hopelijk veel impact hebben'

Chelsea-trainer Frank Lampard heeft voor het eerst gereageerd op de overstap van Hakim Ziyech van Ajax naar de Londense club. De spelmaker van Ajax verlaat Amsterdam deze zomer voor de Engelse topclub voor een bedrag van ruim veertig miljoen euro.

Lampard roemt via de officiële kanalen van Chelsea de kwaliteiten van de Marokkaans international. "De ploeg zal een impuls krijgen met zijn komst."

"Hij is een fantastische speler die kan scoren én assists kan geven", aldus Lampard. "Ook is hij iemand die veel creativiteit kan brengen. Hij viel mij voor het eerst op tijdens de Champions League-campagne van Ajax, vorig jaar. Voor mij was hij daar een van de uitblinkers. Helemaal in de wedstrijden tegen Tottenham."

4-4

Veel fans van Chelsea zullen Ziyech vooral kennen van het huidig Champions League-seizoen. Ajax speelde daar in de groepsfase twee keer tegen de huidig nummer vier van de Premier League. Met name het duel op Stamford Bridge was er een voor de geschiedenisboeken. Het spectaculaire duel eindigde in 4-4 en Ziyech was bij drie van de vier Ajaxtreffers betrokken.

"Vanwege die twee wedstrijden weet ik veel van hem", gaat Lampard verder. "Hij heeft een goed linkerbeen en kan zowel vanaf de rechterkant spelen als achter de spitsen."

"Als je naar ons spel kijkt dit seizoen hadden we daar af en toe wat moeite. Hopelijk kan hij wat meer creativiteit brengen in ons spel. De club en de fans zijn in ieder geval enthousiast."

STER reclame