Bart Lambriex en Pim van Vugt
NOS Sport

Zeilduo Lambriex/Van Vugt blijft op koers voor Tokio 2020

Zeilers Bart Lambriex en Pim van Vugt liggen nog steeds op koers voor een olympisch ticket. Na de tweede dag op de WK in Australië staan ze in de 49er-klasse op de vijfde plaats in het klassement.

De acht beste duo's plaatsen zich voor de Olympische Spelen van Tokio. Het koppel was dinsdag met de vierde plaats al goed begonnen aan de WK en moest op de tweede dag slechts één plek toegeven.

In de drie races eindigden ze op de vierde, achtste en elfde plaats, tot tevredenheid van het duo. "We zijn heel blij dat we de finale ingaan als vijfde. Natuurlijk hebben we hier en daar puntjes gepakt waar het niet nodig was, maar dit is een lekker startpunt."

Stand 49er na zes races

Team Punten
1. Burling/Tuke (Nieuw-Zeeland) 7
2. Bildstein/Hussl (Oostenrijk) 9
3. Botin/López Marra (Spanje) 10
4. Heil/Ploessel (Duitsland) 18
5. Lambriex/Van Vught (Nederland) 21

In de 49erFX-klasse ging het Annemiek Bekkering en Annette Duetz opnieuw minder voor de wind. Het duo stond na de eerste dag op de dertiende plaats en kon, ondanks een tweede plaats in de laatste race, niet voorkomen dat in het klassement nog een plaats moest worden toegegeven.

Voor Bekkering en Duetz staat er geen olympische kwalificatie meer op het spel. Het duo is als regerend wereldkampioen namelijk al geplaatst voor Spelen van 2020.

WK Laser Standard

Aan de andere kant van de baai in Melbourne is Rutger van Schaardenburg bij de WK Laser Standard geklommen van de zestiende naar de zevende plaats in het klassement. Hij eindigde twee keer op de derde plaats. Duko Bos zakte vier plekken en is nu zestiende.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl