Sparta verschaft zichzelf lucht na zege op ADO Den Haag

Bekijk de samenvatting van Sparta Rotterdam - ADO Den Haag

Sparta heeft de degradatiezorgen van ADO Den Haag vergroot door in het onderlinge duel met 4-2 te zegevieren. De Rotterdammers namen juist afstand van de onderste plekken.

Na een goed begin van Sparta, met een knal op de lat van Patrick Joosten, namen de gasten verrassenderwijs een voorsprong. Tomas Necid kopte de bal voor de voeten van Shaquille Pinas, die van dichtbij raak schoot.

De thuisploeg herstelde snel het evenwicht middels een kopbal van Adil Auassar uit een hoekschop. De bal verdween via de binnenkant van de paal achter doelman Luuk Koopmans.

Niet veel later profiteerde Joosten van balverlies van John Goossens. De aanvaller bleek niet meer te achterhalen door de ADO-defensie en rondde bekwaam af. Een minuut eerder trof Spartaan Dante Rigo uit een vrije trap nog de lat.

Bekijk hieronder de reacties van Bart Vriends, John Goossens en Henk Fraser:

Fraser is er nog niet gerust op: 'Maar dit was wel een hele belangrijke'

Op slag van rust viel zelfs de derde Rotterdamse treffer. Ditmaal kopte Bart Vriends de bal uit een corner tegen de touwen. Vriends kreeg kort daarvoor geel na een onhandige actie jegens Goossens, waarbij zijn arm de kin van de ADO-speler raakte.

Fout Harush

Halverwege de tweede helft bracht Crysencio Summerville de spanning helemaal terug door de 3-2 aan te tekenen. Sparta-keeper Ariel Harush, die onnodig ver uit zijn doel kwam, mocht zich het doelpunt aanrekenen.

ADO drong aan en Sparta trok zich wat terug. Goossens schoot over, maar aan de overzijde kwam Jeffry Fortes nog dicht bij de 4-2. Die kwam er alsnog. In blessuretijd mocht Abdou Harroui juichen.

Sparta staat nu elfde in de eredivisie met zes punten voorsprong op nummer zestien VVV-Venlo. Voor ADO blijft de situatie penibel. De formatie van Alan Pardew blijft zeventiende met zeventien punten.