Orange Pictures
NOS Wielrennen

Dumoulin heeft darmklachten en mist ook Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo

Wielrenner Tom Dumoulin schrapt ook Tirreno-Adriatico, die op 11 maart begint, en Milaan-Sanremo op 21 maart. Hij heeft darmklachten en voelt zich momenteel nog niet fit genoeg. "Ik wacht tot ik me weer 100 procent fit voel." Donderdag zou hij op hoogtestage gaan.

Eerder al liet hij de Ronde van Valencia aan zich voorbij gaan. Het zouden in Spanje zijn eerste koersdagen worden sinds hij half juni het Critérium du Dauphiné moest verlaten vanwege een knieblessure, enkele weken daarvoor opgelopen in de Ronde van Italië. Dumoulin kwam sindsdien niet meer in actie.

"Het is ongelooflijk jammer", zegt Dumoulin verder. "Ik voelde me geweldig en kon niet wachten tot het seizoen weer zou beginnen. En nu moet ik nog langer wachten. Maar het is nu eenmaal zoals het is."

Jumbo-Visma wil weinig toevoegen aan het bericht. "De oorzaak van zijn darmklachten is nog niet bekend", aldus de korte verklaring.

Dumoulin rijdt dit seizoen voor het eerst voor de ploeg van Jumbo-Visma na een bewogen overstap. De afgelopen seizoenen reed hij voor Sunweb.

Op de Olympische Spelen in Tokio hoopt hij te pieken in de tijdrit. Dumoulin deelt in de Tour de France het kopmanschap bij de Nederlandse formatie met Primoz Roglic en Steven Kruijswijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl