Sterke thuisserie FC Emmen krijgt vervolg tegen zwak FC Twente

Bekijk de samenvatting van FC Emmen - FC Twente

FC Emmen heeft goede zaken gedaan in de strijd om lijfsbehoud in de eredivisie. De ploeg van trainer Dick Lukkien klopte een lamlendig FC Twente met 2-0.

Emmen bleef daardoor voor de achtste keer op rij ongeslagen in een thuiswedstrijd. Van de 25 behaalde punten werden er liefst 23 in eigen stadion gepakt.

Het wegens de storm Ciara naar dinsdag verplaatste duel kende vooral voor rust een eenzijdig beeld. Emmen viel aan, Twente hield tegen.

Na kansen voor Michael de Leeuw (redding Joël Drommel), Marko Kolar (voorlangs) en Glenn Bijl (vrije trap op onderkant lat) was het vlak voor rust dan eindelijk raak.

Bekijk hieronder reacties van Emmen-trainer Dick Lukkien, Anco Jansen en Twente-coach Gonzalo Garcia Garcia:

Blessurevrije Jansen: 'Dit is een overwinning op mezelf'

Huurling Kerim Frei, die eerder een goal wegens buitenspel afgekeurd zag worden, schoot op aangeven van De Leeuw raak.

Een verdiende voorsprong, die na rust uitgebreid had moeten worden. Sergio Peña stuitte echter van dichtbij op Drommel.

Twente bleef in leven en werd tegen het einde van de wedstrijd sterker. Emmen, met invaller Anco Jansen, hield moeizaam stand en zag Jansen in blessuretijd zelfs de genadeklap uitdelen: 2-0.

Emmen passeerde zo de Tukkers op de ranglijst. Het staat elfde. Twente zakt naar plek dertien.