De steen die op de berg gelegd wordt
In samenwerking met
RTV Oost
NOS Nieuws

Overleden model Lotte van der Zee krijgt gedenksteen op Oostenrijkse berg

Het overleden fotomodel Lotte van der Zee uit Enschede krijgt een gedenkteken op de berg in Oostenrijk waar een jaar geleden de laatste foto van haar werd gemaakt. Het gaat om een steen met inscriptie.

Van der Zee, in 2017 uitgeroepen tot mooiste tiener van de wereld, overleed op 6 maart vorig jaar op 20-jarige leeftijd. Ze was met haar ouders op skivakantie in Tirol, toen ze een hartstilstand kreeg. Ze werd naar een ziekenhuis in München gebracht, waar ze twee weken kunstmatig in coma werd gehouden tot haar toestand verslechterde.

De dood van Van der Zee maakte veel los. Honderdduizenden mensen reageerden op het Instagram-bericht waarmee haar ouders het overlijden bekendmaakten. Duizenden mensen kwamen naar de herdenkingsdienst die voor haar werd gehouden in de Grote Kerk in Enschede.

De Duitse justitie liet onderzoek doen naar de doodsoorzaak. Uit het voorlopige autopsierapport bleek dat het Brugada-syndroom haar waarschijnlijk fataal is geworden. Dat is een aandoening die kan leiden tot hartritmestoornissen.

De familie gaat binnenkort naar Oostenrijk om de steen met Lottes naam en geboorte- en sterfdatum erin gegraveerd, op de berg te plaatsen. "Een plekje waar we telkens terug kunnen keren en waarvan we het gevoel hebben dat ze daar dichtbij ons is", zegt haar moeder Eugeniek van der Zee tegen RTV Oost.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl