Giovanni Caprara ANP

Giovanni Caprara, bondscoach van de Nederlandse volleybalsters die het team vorige maand naar de Olympische Spelen moest leiden, is ontslagen bij zijn Italiaanse club Firenze. De 57-jarige Caprara was twee jaar hoofdcoach van club waar ook internationals Laura Dijkema en Nika Daalderop onder contract staan.

Met Caprara aan het roer mislukte vorige maand de missie van de Nederlandse volleybalsters om de Spelen van Tokio te halen. In Apeldoorn strandde Oranje in de halve finales, na een pijnlijke 3-0 nederlaag tegen Duitsland.

Het contract van Caprara bij de Nederlandse volleybalbond (Nevobo) liep tot en met het OKT waardoor technisch directeur Joop Alberda op zoek moet naar een nieuwe bondscoach. Die zoektocht is in volle gang. Direct na het OKT liet Alberda weten "een positieve attitude" te hebben om de samenwerking met Caprara te verlengen.

Of de weg nu vrij is voor een langer verblijf als bondscoach kon Alberda niet bevestigen. "We zijn met hem, maar ook andere gegadigden in gesprek. Dit ontslag staat hier los van", aldus Alberda, na navraag van de NOS.

Bekijk hieronder de video waarin Joop Alberda zich na het OKT uitlaat over het aanblijven van Giovanni Caprara als bondscoach.

Alberda over aanblijven Caprara: 'Positieve attitude om verder te gaan'

STER reclame