Raymond van der Schuit in actie voor Nederland
NOS Sport

IJshockeyers verliezen ook laatste duel in tweede ronde OKT

De Nederlandse ijshockeyers hebben ook hun derde en laatste duel in de tweede ronde van het kwalificatietoernooi voor de Olympische Winterspelen van 2022 verloren. Tegen Oekraïne werd het 3-0 (1-0, 2-0, 0-0).

De eerste kansen in de wedstrijd waren voor Nederland, maar na een kwartier spelen nam Oekraïne het initiatief over. Het resulteerde in de openingstreffer van Dmytro Nimenko die vrij voor het doel van Oranje stond. Al vroeg in de tweede periode viel de 2-0 en nadat Jordy Verkiel een straf had gekregen, wist Oekraïne het vakkundig af te maken.

Geen olympisch ticket

Oranje wist voor aanvang van de wedstrijd al dat er niets meer te halen viel. De ploeg van coach Bohuslav Subr had de eerste twee duels in de Kazachse hoofdstad Nur-Sultan verloren en daarmee de kans op olympische kwalificatie verspeeld.

In de openingswedstrijd tegen Polen werd het donderdag 8-0, een dag later gingen de Nederlandse ijshockeyers met 7-1 onderuit tegen gastland Kazachstan.

Alleen de winnaar van de groep plaatst zich voor de derde fase van het kwalificatietoernooi voor een ticket naar Peking in 2022. Nederland deed voor het laatst in 1980 mee aan de Spelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl