ANP

De vierde wereldbekerwedstrijd voor BMX'ers in het Australische Bathurst is afgelast vanwege te harde wind. Zowel de mannen als de vrouwen komen zondag helemaal niet in actie.

Het noodweer verstoorde zaterdag ook al de derde wedstrijd in de wereldbekerreeks. De race bij de vrouwen ging al helemaal niet door en de wedstrijd bij de mannen werd na de eerste ronde afgelast. Op basis van de tijden in die ene ronde werd de Amerikaan Connor Fields (olympisch kampioen van 2016) uitgeroepen tot winnaar. Joris Harmsen was op de zesde plaats de beste Nederlander.

Niek Kimmann, die de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen had gewonnen, reed een rustig rondje en scoorde daardoor geen punten. "Ik vond het te link om te racen", liet de 23-jarige Kimmann zaterdag weten.

Zondag toonde hij alle begrip voor de beslissing van de internationale wielerunie UCI om de wedstrijd af te gelasten. "We klagen vaak, maar in dit geval wil ik de UCI complimenteren voor het in acht nemen van de veiligheid van de rijders. Dit was de enige juiste beslissing."

Door de verstoorde races in Bathurst is Kimmann van de derde naar de zevende plaats gezakt in het wereldbekerklassement.

Kijk hier naar de verstoorde race van zaterdag bij de mannen:

Noodweer verstoort wereldbekerraces BMX in Bathurst

STER reclame