NOS Nieuws

Wekdienst 9/2: Code oranje vanwege storm Ciara en verkiezingsuitslag Ierland

Goedemorgen! Nederland zet zich schrap voor storm Ciara en in Ierland wordt de uitslag van de verkiezingen van gisteren bekend. Het is een nek-aan-nekrace tussen drie partijen.

Eerst het weer: het gaat vandaag dus flink waaien, in de loop van de ochtend zwelt de wind al aan. Vanmiddag kan het bij zee gaan stormen en over het hele land komen zware tot zeer zware windstoten voor. In het hele land geldt code oranje. Het wordt 10 tot 12 graden.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Vanwege storm Ciara geldt vanaf het einde van de middag in het hele land code oranje. Om die reden zijn onder andere alle voetbalwedstrijden en veertig vluchten op Schiphol geschrapt. Rijkswaterstaat waarschuwt dat weggebruikers met een caravan, aanhanger of vouwwagen niet de weg op moeten gaan.
  • Gisteren gingen de inwoners van Ierland naar de stembus. De verkiezingsuitslag wordt in de loop van de middag verwacht. Wordt Sinn Fein, de voormalige politieke tak van terreurgroep IRA, voor het eerst in een eeuw de grootste partij?
  • In de sportuitzendingen van de NOS draait het vandaag vooral om de wereldbekerwedstrijden shorttrack in Dresden en het grandslamtoernooi judo in Parijs.

Wat heb je gemist?

De Thaise militair die gisteren een bloedbad aanrichtte in de stad Nakhon Ratchasima is doodgeschoten. De man schoot zeker 27 mensen dood, tientallen anderen raakten gewond. Volgens de premier van Thailand was de militair boos vanwege een ruzie over de verkoop van een stuk grond.

De man had zich na zijn aanval verschanst in de kelder van een winkelcentrum. Het kostte de Thaise politie- en legereenheden veel moeite om hem uit te schakelen. Daarbij kwam een agent om het leven.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Nu de spaarrente steeds verder zakt, wordt beleggen steeds populairder. En dat kan tegenwoordig eenvoudig via een app of online tool.

Beleggen: wel of niet aan beginnen? Deze jongeren leren tijdens een masterclass of het iets voor hen is:

Beleggen voor beginners: 'Iedereen wil toch rijk worden'

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl