Six Nations: Ierland veel te sterk voor Wales

Samenvatting van de wedstrijd Ierland-Wales in Six Nations

De Ierse rugbyers hebben hun tweede zege geboekt in het zeslandentoernooi. Ierland, ongeslagen toernooiwinnaar in 2018, won van titelhouder Wales (dat vorig jaar ook al zijn duels won) met 24-14.

In Dublin opende Larmour de score door na een knappe solo de bal over de lijn te drukken. Furlong voegde daar een try aan toe, waarna Sexton (conversie) de ruststand op 12-7 bepaalde.

Ook in de tweede helft werd het 12-7 voor de Ieren, die vooral verdedigend indruk maakten. Wales probeerde het wel, maar pas in blessuretijd kwam het tot een tweede try.

Ierland won eerder met 19-12 van Schotland en Wales walste in de eerste ronde over Italië heen: 42-0.

Engeland te sterk voor Schotland

De wedstrijd tussen Schotland en Engeland was een stuk spannender. De eerste twee scores kwamen voort uit penalty's, waardoor het na 46 minuten 3-3 stond.

Vanaf de zeventigste minuut gingen de Engelsen pas echt gas geven en liepen ze uit. Ellis Genge maakte de eerste en enige try van de wedstrijd, waarna Owen Farrell de conversie benutte.

Dankzij nog een penalty voor Engeland kwam de eindstand op 6-13.

Ierland gaat na de overwinning op Wales aan kop, Engeland klimt naar de derde plek. Frankrijk en Italië komen morgen voor de tweede keer in actie op het zeslandentoernooi.