Schulting moet in Dresden genoegen nemen met brons op 1.000 meter Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Suzanne Schulting heeft bij de wereldbeker in Dresden naast de zege gegrepen op de 1.000 meter. De regerend olympisch-, wereld- én Europees kampioene op de middelste shorttrackafstand moest genoegen nemen met plek drie.

Kim Ji-yoo bleek na een herstart een maatje te groot voor Schulting en ging er met de winst vandoor. Courtney Lee Sarault legde beslag op plek twee.

Leidster in klassement

Schulting blijft wel ruimschoots leidster in het wereldbekerklassement op de 1.000 meter. De voorsprong op nummer twee Seo Whi-min bedraagt bijna 13.000 punten.

Die ruime marge is het gevolg van - onder meer - zeges in Shanghai en Salt Lake City en een tweede plek in het Japanse Nagoya.

Er staan nog twee wereldbekerwedstrijden op de 1.000 meter op het programma, beide volgend weekend in Dordrecht. Per wedstrijd zijn maximaal 10.000 punten te verdienen.

Suzanne Schulting na haar bronzen medaille op de 1.000 meter Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Lara van Ruijven, regerend wereldkampioene op de 500 meter, sneuvelde in Dresden op de 1.000 meter al in de kwartfinales.

Schulting op 1.500m

Zondag komt Schulting ook in actie op de tweede 1.500 meter van dit wereldbekerweekend. De eerste 1.500 meter, van zaterdag, liet ze schieten.

Yara van Kerkhof en Rianne de Vries kwamen zaterdag wel in actie op de 1.500 meter. Van Kerkhof werd in de B-finale omver geschaatst en eindigde daarin als laatste, De Vries kreeg in de halve finales een penalty aan haar broek.

Bij de estafette hebben de vrouwen zich eenvoudig geplaatst voor de finale van zondag. Rianne de Vries, Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof en Lara van Ruijven kwamen in hun halve finale als eerste over de streep, voor China, Canada en Amerika.

STER reclame