1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Schaatsen

Shorttracker Roes bekroont wereldbekerdebuut met zilver op 1.500 meter

Roes bekroont wereldbekerdebuut met zilver op 1.500 meter, De Laat vierde

Sven Roes heeft zijn wereldbekerdebuut bekroond met zilver op de 1.500 meter. De kersvers Nederlands kampioen shorttrack moest in de finale alleen de Chinees Ren Ziwei voor laten gaan.

Roes won de sprint om plek twee van onder meer Itzhak de Laat, die als vierde over de finish ging. De Zuid-Koreaan Kim Dagyeom legde tussen beide Nederlanders beslag op plek drie.

Winnaar Ren was toen al aan het uitrijden. De Chinees ging er in de eerste van 13,5 ronden als een speer vandoor en pakte bijna een ronde voorsprong. Genoeg marge om de laatste vijf ronden rustig - soms met de handen op de knieën - uit te kunnen rijden.

Bekijk hier de reactie van Roes na zijn tweede plek op de 1.500 meter:

Reactie van Sven Roes na zijn zilveren medaille op de 1.500 meter

Zondag staan de halve finales en de finale van de tweede 1.500 meter op het programma. Roes sneuvelde in zijn kwartfinale en komt in de herkansingen in actie. Friso Emons verschijnt zeker aan de start van de halve finales.

Daan Breeuwsma reikte op de 1.000 meter tot de B-finale. Daarin eindigde hij als vierde en laatste.

Op de mixed relay groeide Breeuwsma uit grote pechvogel, met een valpartij in leidende positie. Nederland eindigde daardoor als vierde en laatste in de finale, die werd gewonnen door Hongarije, voor Rusland en Frankrijk.

Even later wist de estafetteploeg zich wel te plaatsen voor de finale van de relay, die zondag verreden wordt. Daan Breeuwsma, Itzhak de Laat, Sven Roes en Melle van 'T Wout eindigden in de halve finale als tweede, achter de Koreanen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl