Reuters

Een militair heeft in de Thaise stad Nakhon Ratchasima, ten noordoosten van de hoofdstad Bangkok, zeker twintig mensen doodgeschoten en meer dan dertig mensen verwond. Verwacht wordt dat het dodental nog oploopt.

De aanval begon halverwege de middag (lokale tijd). Na zijn daad heeft de man zich in een winkelcentrum verschanst, waar hij mogelijk winkelend publiek gijzelt. De politie en het leger hebben aan het eind van de avond het gebouw bestormd. Diep in de nacht waren er weer schoten te horen vanuit het winkelcentrum. Het is onduidelijk wie die heeft afgevuurd.

Op beelden is te zien dat honderden mensen het complex uit vluchten:

Paniek in Thais winkelcentrum nadat militair vuur opent

Hoeveel mensen nog in het winkelcentrum zitten, is onduidelijk. De politie zegt dat de begane grond veilig is verklaard en dat er geen lichamen meer liggen.

Volgens de Bangkok Post schoot de militair eerst op een legerbasis zijn commandant dood en opende hij daar het vuur op twee anderen. Vervolgens reed hij al schietend met een gestolen legervoertuig naar het winkelcentrum. Daar schoot hij ook op mensen en bracht hij een gascilinder tot ontploffing. Volgens de politie gebruikte de man een machinegeweer.

Op deze beelden is te zien hoe de politie een gewonde afvoert bij het winkelcentrum:

Politie belegert winkelcentrum waar de schutter zou zitten

De dader streamde zijn daad via Facebook Live. Ook nam hij een selfie waarop te zien is dat hij een wapen vasthoudt. De Facebookpagina werd kort daarna uit de lucht gehaald. Het socialemediabedrijf heeft ook het account van de man verwijderd en zegt dat het alle content die gerelateerd is aan de aanval van zijn platform gaat halen.

Over het motief is nog niets bekend. "We weten niet waarom hij dit deed", zegt een woordvoerder van het leger. "Het lijkt erop dat hij gek is geworden."

De politie verspreidde deze foto van de man:

STER reclame