Delaila Amega speelt komend seizoen voor Borussia Dortmund
NOS Sport

Toptransfer voor handbalster Amega naar Nederlands getint Dortmund

Delaila Amega handbalt vanaf komend seizoen voor Borussia Dortmund. De 22-jarige international maakte deel uit van het Nederlands team dat in december wereldkampioen werd.

Amega is een creatieve en dynamische speelster in de middenopbouw en wordt gezien als een van de grootste talenten van Nederland. Op dit moment is ze nog actief voor subtopper TuS Metzingen.

Voor Amega is de transfer naar de ongeslagen koploper in de Bundesliga een beloning voor het karakter dat ze het afgelopen jaar getoond heeft. Ze stelde alles in het werk om na een zware kruisbandblessure toch van de partij te zijn op het wereldkampioenschap in Japan, waar ze uiteindelijk geschiedenis schreef met Oranje.

Borussia Dortmund benadrukte het vertrouwen in de nieuwe lichting Nederlandse handbalsters door ook de linkshandige opbouwspeelster Tessa van Zijl (23) van HSG Blomberg-Lippe over te nemen.

Ook Tessa van Zijl speelt komend seizoen voor Dortmund:

Met de komst van Amega en Van Zijl komt het aantal Nederlanders in dienst van Borussia Dortmund op acht. Ook de internationals Kelly Dulfer, Rinka Duijndam, Merel Freriks en Inger Smits staan er onder contract, net als Yara ten Holte en Kelly Vollebregt.

Halverwege de competitie staat Dortmund overtuigend eerste in de Bundesliga, door alle dertien wedstrijden in de heenronde te winnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl