Michael van Gerwen won de Premier League vijf keer
NOS Sport

De sport van donderdag bij de NOS

De Premier League Darts begint vanavond. Titelverdediger Michael van Gerwen hoopt dit seizoen recordwinnaar Phil Taylor te evenaren, die het evenement zes keer op zijn naam schreef.

In het eerste stadium van het toernooi nemen negen darters het tegen elkaar op. Ook treffen ze allemaal één zogeheten challenger. Fallon Sherrock, die opzien baarde met haar zeges tijdens het afgelopen WK, is een van hen. Ook de Nederlanders Jeffrey de Zwaan en Jermaine Wattimena staan op de lijst van uitdagers.

Tijdens de eerste ronde in Aberdeen treft Van Gerwen meteen Peter Wright, van wie hij vorige maand de WK-finale verloor. Op 25 en 26 maart zijn de twee laatste speelronden in Rotterdam, waarna de beste acht doorgaan naar de volgende ronde. Via de NOS-site en app en op Teletekst volgen we de competitie.

OKT ijshockey

De Nederlandse ijshockeyers beginnen aan de tweede fase van hun olympische kwalificatietraject voor de Winterspelen in 2022. Bij het toernooi in Kazachstan treft Oranje vandaag allereerst Polen. Het gastland en Oekraïne zijn de andere opponenten.

De winnaar van de vierkamp gaat door naar de laatste fase van het OKT. Die wordt aan het eind van de zomer afgewerkt.

Voetbal, tennis en schaatsen

In het Sportjournaal (18.45 uur, NPO 1) is er onder meer aandacht voor de loting van de Fed Cup-ontmoeting tussen de tennissters van Nederland en Wit-Rusland, die vrijdag en zaterdag aan de orde is, en de wereldbeker schaatsen in Calgary.

Verder is er nog wat bekervoetbal uit België en Spanje, met onder meer Real Madrid en Barcelona in actie. Bij de vrouwen treffen Atlético Madrid (Sari van Veenendaal) en Barcelona (Lieke Martens, Stefanie van der Gragt) elkaar in de halve finales van de strijd om de Spaanse Supercup.

De uitzendingen van donderdag

13.10 uur Sport in Lunchjournaal NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NPO 1
21.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
23.30 uur Sport in late Journaal NPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl