Alexander González (l), Alvaro Rey (m) en Martin Merquelanz vieren een doelpunt EPA

Het bekersprookje van Mirandés krijgt nog een extra hoofdstuk. De ploeg uit de tweede Spaanse divisie wist na zeges op Celta de Vigo en Sevilla op woensdagavond ook Villarreal aan de zegekar te binden en staat nu in de halve finales.

Het nietige Mirandés kwam nog nooit uit op het hoogste niveau in Spanje, maar heeft de afgelopen weken laten zien goed mee te kunnen met de teams uit de Primera División.

Lange weg afgelegd

De ploeg uit Miranda de Ebro had het in de eerste twee rondes van het bekertoernooi nog knap lastig bij derdeklassers Coruxo (4-5 na verlenging) en UCAM Murcia (2-3 na verlenging).

In het duel met Coruxo was het bekertoernooi zelfs zo goed als voorbij, totdat Mirandés in blessuretijd een strafschop verzilverde en een verlenging afdwong.

Vanaf de derde ronde blijken 'Los Rojillos' echter regelrechte cupfighters, want er werd achtereenvolgens gewonnen van Celta de Vigo (2-1 na verlenging) en Sevilla (3-1).

Villarreal de volgende

Woensdagavond moest Villarreal eraan geloven, op dit moment de nummer zeven in de Primera División. In Miranda de Ebro werd het 4-2 voor de nummer elf van de Segunda División.

Villarreal wist woensdag twee keer een achterstand goed te maken, maar nadat Odei Onaindia voor 3-2 had gezorgd, lukte dat niet nog een derde keer. In de extra tijd counterde Mirandés nog naar 4-2.

Acht jaar geleden reikte Mirandés ook al tot de halve finales. Ook toen won het in de vierde ronde van Villarreal, maar Mirandés kwam destijds op het derde niveau uit.

Het is nog niet bekend wie de volgende tegenstander wordt. Granada plaatste zich dinsdagavond al voor de halve finales. De andere halvefinalisten komen uit de duels Real Madrid-Real Sociedad en Athletic Bilbao-FC Barcelona.

STER reclame