NOS NieuwsAangepast

Dodental van lawines op snelweg in Oost-Turkije loopt op

Het dodental van de lawines in Oost-Turkije is opgelopen naar 38. Er waren twee lawines op een snelweg in de provincie Van, een gisteren en een vandaag.

De lawine van gisteren bedolf een sneeuwschuiver en een busje onder de sneeuw. Daarbij kwamen vijf mensen om, twee mensen worden nog vermist. De bestuurder van de sneeuwschuiver en zes inzittenden van het busje overleefden het.

Bij de tweede lawine van vandaag werden tientallen hulpverleners bedolven onder de sneeuw. Inmiddels zijn 33 lichamen volgens de Turkse autoriteiten onder de sneeuw vandaan gehaald. Er wordt nog gezocht naar meer slachtoffers. Dertig mensen zijn in veiligheid gebracht.

Beide lawines waren in de buurt van de stad Bahçesaray in de provincie Van, in bergachtig gebied.

Bekijk beelden van de reddingsactie:

Doden en vermisten na lawines in Turkije: 'Niemand kwam ons redden'

Er zijn meer reddingsteams en ambulances naar het gebied gestuurd na de tweede lawine. Het gevaar is nog niet geweken.

De hulpverleners werden vanochtend al voor de tweede lawine gehinderd door aanhoudende sneeuwval. Het contact met hen ging verloren na de tweede lawine.

Volgens staatspersbureau Anadolu zat hun leider bijna een half uur vast in zijn voertuig in de sneeuw voor hij erin slaagde een ruit in te trappen en weg te komen. Hij was te voet onderweg naar een nabijgelegen dorp toen hij werd opgepikt door een passant, waarna hij alarm kon slaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl