KLM'ers in de hal van de Tweede Kamer NOS

De ondernemingsraad van KLM heeft in de Tweede Kamer namens de 36.000 werknemers aangedrongen op een politiek besluit over Schiphol. Het KLM-personeel is de besluiteloosheid van het kabinet zat.

'Geen rapporten maar daden!' staat er in de petitie. Het uitstellen van een besluit over de groei van Schiphol is slecht voor de werkgelegenheid, zegt het personeel. Schiphol moet naar 540.000 vliegbewegingen, en vliegveld Lelystad moet open, vinden ze.

Uitgesteld

"De Tweede Kamer is enorm druk bezig met rapporten opstellen en allerlei zaken uitzoeken", zegt Dario Fucci van de ondernemingsraad. "Zo wordt een besluit elke keer uitgesteld en dat is schadelijk voor de KLM."

De medewerkers hebben begrip voor de discussie over stikstof en CO2 en de gevolgen voor de toekomst van de luchtvaart.

Maar zij vinden dat "duurzame groei" mogelijk moet zijn:

KLM-personeel: geen rapporten maar daden

Het kabinet werkt aan een nieuwe luchtvaartnota, over de toekomst van de luchtvaart tot 2050. Maar ook over de groei van Schiphol op korte termijn en over de opening van Lelystad Airport moeten de regeringspartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie het nog eens zien te worden.

Daarbij moeten de partijen een afweging maken tussen het stikstofprobleem, de overlast voor omwonenden en het economisch belang van de luchtvaart voor Nederland.

STER reclame