Peter Hyballa
NOS Voetbal

NAC Breda trekt Hyballa aan als nieuwe trainer

Peter Hyballa is de nieuwe trainer van NAC Breda. De Duitse coach heeft bij de club uit de eerste divisie een contract getekend voor anderhalf jaar.

NAC was op zoek naar een nieuwe trainer na het ontslag van Ruud Brood op Oudjaarsdag. Sindsdien werden de honneurs waargenomen door interim-trainer Willem Weijs, die nu weer aan de slag gaat bij Jong NAC.

"NAC is een prachtige volksclub met fantastische supporters", reageert Hyballa op de website van NAC. "Met dit jonge team wil ik graag aanvallend voetbal spelen. Ik kijk er enorm naar uit om hier aan de slag te gaan."

Van NEC via DAC naar NAC

De 44-jarige Hyballa was in het seizoen 2016/2017 ook al werkzaam in Nederland, als trainer van NEC in de eredivisie. Daar werd hij in april 2017 ontslagen vanwege teleurstellende prestaties, een week nadat hij een groep boze NEC-fans op emotionele wijze had toegesproken.

April 2017: emotionele Hyballa spreekt NEC-fans toe

Daarna ging hij aan de slag bij de Slowaakse club DAC 1904, waar hij een maand geleden werd ontslagen.

NAC degradeerde vorig seizoen uit de eredivisie en staat momenteel zesde in de eerste divisie. De club is als winnaar van de eerste periode wel al zeker van deelname aan de nacompetitie.

In het KNVB-bekertoernooi staat NAC na de verrassende uitschakeling van PSV in de kwartfinales, waarin AZ volgende week de tegenstander is.

Roerige tijden in Breda

Desondanks is het al tijden onrustig in de bestuurskamers van de club uit Breda. Na het ontslag van Brood, op de laatste dag van 2019, uitten de coach én zijn dochter hun frustratie via sociale media.

AD-journalist en NAC-fan Sjoerd Mossou zei vorige week dat er bij de club een gebrek aan visie en beleid is. "Ze hebben van alles geprobeerd. Rustige, kalme trainers zoals Marinus Dijkhuizen en Mitchell van der Gaag en dan weer iemand als Stijn Vreven. Bij wijze van spreken de ene keer een doodgraver, dan weer een volslagen gek langs de lijn. En alles daartussenin."

Het is nu aan Peter Hyballa om de rust bij NAC te laten terugkeren en de club terug te loodsen naar de eredivisie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl