NOS Sport

Kansas City wint Super Bowl na wonderbaarlijke comeback

Kansas City Chiefs heeft in Miami de 54ste editie van de Super Bowl gewonnen. De American football-ploeg van coach Andy Reid was in de finale van het NFL-seizoen na een prachtige comeback met 31-20 te sterk voor San Francisco 49ers.

Bekijk hieronder een fotoserie van de Super Bowl.

  • Pro Shots
    Patrick Mahomes na het winnen van de Super Bowl
  • Pro Shots
    San Francisco 49ers quarterback Jimmy Garoppolo en Kansas City Chiefs quarterback Patrick Mahomes na de wedstrijd
  • Pro Shots
    Derrick Nnadi van Kansas City Chiefs is in de zevende hemel
  • Getty Images
    Patrick Mahomes na het winnen van de Super Bowl
  • AFP
    Touchdown van Kyle Juszczyk
  • AFP
    Patrick Mahomes neemt een touchdown voor zijn rekening

Kansas City stond twee keer eerder in de Super Bowl. De ploeg verloor de eerste Super Bowl in 1967 van Green Bay Packers. En vijftig jaar geleden won Kansas voor het eerst de Vince Lombardi-trofee na winst op Minnesota Vikings.

San Francisco won de Super Bowl al vijf keer (voor het laatst in 1995) en zou met een zege naast recordhouders New England Patriots en Pittsburgh Steelers zijn gekomen.

Verwachtingen waargemaakt

De Chiefs en de 49ers waren dit seizoen vooral aanvallend geweldig op dreef en de 75.000 fans gingen er dan ook eens goed voor zitten. De verwachtingen werden helemaal waargemaakt. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, lieten fraaie drives zien en scoorden er lustig op los.

Mede dankzij touchdowns van quarterback Patrick Mahomes (Kansas) en Kyle Juszczyk (49ers) stond het halverwege 10-10.

Kijk hier naar de laatste noten van het Amerikaanse volkslied door Demi Lovato en een impressie van het optreden van Shakira en Jennifer Lopez tijdens de halftime show:

Optredens Demi Lovato, Shakira en Jennifer Lopez bij Super Bowl

Na het spetterend optreden van Shakira en Jennifer Lopez tijdens de halftimeshow namen de 49ers in het derde kwart het heft in handen. Twee passes van Mahomes werden onderschept en via een fieldgoal van Robbie Gould en een touchdown van Raheem Mostert werd het 20-10.

Mahomes leidt Kansas naar zege

Kansas City was in de play-offs al eens teruggekomen van 24-0 en 17-7 en had ook nu een wonderbaarlijke comeback in petto. De pas 24-jarige Mahomes zette de lijnen uit en strooide met prachtige passes.

Na een touchdown van Travis Kelce werd het weer spannend en met twee touchdowns bezorgde Damien Williams Kansas de overwinning. Mahomes werd na afloop gekozen tot waardevolste speler van de 54ste Super Bowl.

Ook bij de Super Bowl werd stilgestaan bij het overlijden van basketballegende Kobe Bryant.

Voor de wedstrijd was er een eerbetoon aan de verongelukte Kobe Bryant

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl