Peter Wright
NOS Sport

Wereldkampioen Wright wint ook Masters

Darter Peter Wright heeft in Milton Keynes het eerste major-toernooi van het seizoen op zijn naam geschreven. De Schot, die op nieuwjaarsdag zijn eerste wereldtitel veroverde was in de finale met 11-10 te sterk voor de Engelsman Michael Smith.

Wright had eerder op de dag zijn goede vorm al getoond door Dave Chisnall in de kwartfinale met 10-0 weg te blazen. In de halve finale ontdeed hij zich met 11-7 van zijn landgenoot Gary Anderson.

Finale tot het uiterste

In de finale was het Smith die het eerste plaagstootje uitdeelde door Wright in de eerste leg te breken, maar de Schot deed daarna hetzelfde. Nadat Wright zijn eigen leg had gehouden brak hij Smith nog een keer en nam hij afstand.

Wright wist zijn voorsprong lange tijd vast te houden, maar op 6-8 brak Smith terug en maakte hij er later 8-8 van. Daarna ging de wedstrijd gelijk op, kreeg Smith drie pijlen om de wedstrijd uit te gooien, maar was het Wright die uiteindelijk het koelbloedigste bleek.

Michael van Gerwen, die het toernooi de afgelopen vijf jaar won, werd vrijdag in de eerste ronde al uitgeschakeld door Johnny Clayton.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl