Sofia Kenin met de trofee van de Australian Open
NOS SportAangepast

Kenin wint eerste grandslamtitel na spannende Australian Open-finale

Sofia Kenin heeft in Melbourne voor het eerst een grandslamtoernooi gewonnen. De 21-jarige Amerikaanse tennisster was in een spannende finale van de Australian Open te sterk voor Garbiñe Muguruza uit Spanje: 4-6, 6-2, 6-2.

Kenin, de nummer vijftien van de wereld, brak vorig seizoen door met drie WTA-titels. Ze overleefde afgelopen week voor het eerst de achtste finales van een grandslamtoernooi en versloeg op weg naar de finale onder anderen Ashleigh Barty, de nummer één van de wereld.

Hoogstaande finale

Tegen de 26-jarige Muguruza, de winnares van Roland Garros (2016) en Wimbledon (2017), leek Kenin totaal geen last van zenuwen te hebben.

De Amerikaanse tennisster won met overtuigend spel de eerste zes punten en toonde direct haar klasse in de rally's. Omdat ook Muguruza snel haar ritme vond, werd het een hoogstaande en spannende finale.

Revelatie Kenin wint eerste grandslamtitel

Muguruza sloeg met een break op 1-1 als eerste toe. Kenin was niet van slag, werkte vier breakpoints weg op 2-4 en kwam even later langszij.

De eerste set was alsnog voor Muguruza (6-4), maar zij kwam er in de tweede totaal niet aan te pas.

Een gretig spelende Kenin maakte telkens de goede keuzes en zette Muguruza met powertennis onder druk. Ze behield haar servicegames en ging op de service van Muguruza op zoek naar breaks. Dat lukte en Kenin won de tweede set met 6-2.

Garbiñe Muguruza baalt na een punt in Melbourne

In de derde set leek Kenin door te drukken, maar op 2-2 kwam ze ineens in de problemen. De Amerikaanse tennisster keek tegen een 0-40 achterstand aan, maar toverde drie winners, een ace en een mooie passeerslag uit de hoge hoed.

Muguruza leverde direct daarop met een dubbele fout haar opslag in en kon niet meer aanhaken.

Bij 5-2 sloeg Muguruza twee dubbele fouten op rij (ze maakte er acht in totaal) en kreeg Kenin haar eerste matchpoint.

Garbiñe Muguruza en Sofia Kenin na de finale van de Australian Open

Dat werd nog weggewerkt door Muguruza, maar op het tweede matchpoint sloeg ze weer een dubbele fout, waardoor Kenin haar eerste grandslamtitel veroverde. Ze is vanaf maandag de nummer zeven van de wereld.

"Dit waren de beste twee weken van mijn leven", vertelde Kenin na de finale. "Als je een droom hebt, ga er dan voor, want dromen komen uit. Mijn droom is in ieder geval uitgekomen, ik kan dit gevoel niet beschrijven. Het is echt geweldig."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl