Bouwvakker komt om bij instorten stadion in Sint-Petersburg

In de Russische stad Sint-Petersburg is een man omgekomen toen het dak van een stadion tijdens sloopwerkzaamheden instortte. Dat meldt de BBC. Het slachtoffer brandde een metalen verbinding op het dak weg toen de hele constructie het begaf, inclusief een deel van de muren:

Bekijk hier hoe het gigantische stadion instort:

Bizarre beelden: gigantisch stadion in Rusland stort in

Op beelden die toevallig net met een drone werden gemaakt is te zien hoe de man dekking probeert te zoeken. Zijn lichaam werd later in het puin gevonden. Het gaat vermoedelijk om een 29-jarige man.

Het slachtoffer was een van de vier werklieden die in het complex aan het werk waren. De andere drie bleven ongedeerd, melden de Russische autoriteiten aan de Britse zender.

Het stadion SKK Peterburgskiy (Petersburgs Sport- en Concertcomplex) werd gebouwd in 1979 en had een capaciteit van ongeveer 25.000 mensen. Het werd onder meer gebruikt voor tennistoernooien. De laatste jaren traden er artiesten en bands op als Roger Waters, Metallica, Muse, Justin Timberlake en Armin van Buuren. Het laatste concert werd afgelopen zomer gegeven door Jennifer Lopez. Daarna begon de herbouw voor het wereldkampioenschap ijshockey in 2023.

Het stadion, voordat het dak instortte:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl