Trumps colonne rijdt langs een beveiligingspost bij Mar-a-Lago (archief) AFP

Bij het landgoed van president Trump in de staat Florida is geschoten op een auto die langs twee beveiligingsposten reed.

Volgens de sheriff van de plaats Palm Beach vond het incident plaats tijdens een wilde achtervolging, die toevallig voor Trumps huis langskwam.

Wilde achtervolging

De politie van Palm Beach werd ingeschakeld toen een vrouw al staand op haar auto vreemd gedrag vertoonde. Toen agenten ter plaatse kwamen, zat de vrouw in haar auto en weigerde ze haar portier open te doen. Ze reed vervolgens weg, waarna er een achtervolging ontstond.

Tijdens die achtervolging sloeg ze de weg in naar Mar-a-Lago, zoals Trumps landgoed heet. Daarbij reed ze langs de twee beveiligingsposten, waarna beveiligers besloten te schieten op de zwarte SUV.

De vrouw raakte niet gewond en kon later pas aangehouden worden bij een motel. De auto was wel geraakt door de kogels. De politie had niet het idee dat de bestuurster terroristische motieven had; ze reed waarschijnlijk per ongeluk langs Mar-a-Lago.

Trump was in Washington

Zowel Trump als zijn vrouw Melania was tijdens het incident in het Witte Huis in Washington.

Sinds eind vorig jaar is Mar-a-Lago het officiële privé-woonadres van de president. Hij verhuisde van New York naar Florida, naar eigen zeggen omdat hij slecht werd behandeld in zijn geboortestad.

STER reclame