Van Ruijven rijdt uitstekend EK shorttrack, Geerdinck snel op NK allround

Acht wintersporters geven ons dit seizoen een kijkje in de keuken. Hoe trainen ze, waar wonen ze en wat doen ze in hun vrije tijd? Het is te volgen op het YouTube-kanaal van NOS Sport.

Deze week in aflevering zeven van de serie: shorttrackster Lara van Ruijven, snowboarder Niek van der Velden en schaatser Thomas Geerdinck.

Lara van Ruijven neemt ons mee naar het Hongaarse Debrecen, waar ze afgelopen weekend op 'het vieze ijs' een sterk EK shorttrack reed. Van Ruijven veroverde een gouden en zilveren medaille. Ze laat zien hoe het slijpen van haar schaatsen in z'n werk gaat. Welke rol spelen bramen daarbij?

Niek van der Velden is in Italië en de Verenigde Staten voor Slopestyle World Cups. Zijn ouders komen kijken. De vorige keer dat ze erbij waren, ging het helemaal mis. Van der Velden brak toen z'n arm tijdens de Olympische Spelen in Pyeongchang. De vraag is: pakt het deze keer wel goed uit?

Thomas Geerdinck vertelt over de NK allround in Heerenveen, waar hij een persoonlijk record neerzette op de 500 meter. Hij laat daarnaast de supersonische bril zien die hij gebruikt om in Salt Lake City een jetlag tegen te gaan.

De Wintersquad bestaat verder uit schaatser Dai Dai Ntab, kunstrijdster Niki Wories, schaatsster Antoinette de Jong, paralympisch zitskiër Jeroen Kampschreur en shorttracker Jasper Brunsmann.

Bekijk hieronder de eerdere afleveringen:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl