Sinclair evenaart én verbetert doelpuntenrecord namens Canada Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Christine Sinclair heeft een nieuw record op haar naam staan. De Canadese voetbalster heeft 185 interlandgoals gemaakt, iets wat geen enkele man of vrouw tot dusver voor elkaar heeft gekregen.

De 36-jarige Sinclair maakte twee doelpunten in de met 11-0 gewonnen wedstrijd tegen Saint Kitts en Nevis, een wedstrijd in het olympisch kwalificatietoernooi. Daarmee lost ze Abby Wambach af, die 184 keer scoorde voor de Verenigde Staten.

In twintig jaar heeft Sinclair inmiddels liefst 290 interlands gespeeld. Ze maakte haar goals niet alleen tegen dwergstaatjes, maar ook tegen gerenommeerde tegenstanders. Zo trof ze onder meer elf keer doel tegen de VS, acht keer tegen Brazilië en zeven keer tegen Nederland.

Christine Sinclair tijdens Canada-Nederland op het WK van afgelopen zomer Pro Shots

Sinclair kan haar reeds indrukwekkende cijfers nog meer aanzien geven, want aan een voetbalpensioen denkt de aanvoerster van Canada nog niet.

Namens Nederland is Vivianne Miedema sinds vorige zomer topscorer aller tijden, met 69 goals in 87 interlands. Miedema (23) is dertien jaar jonger dan Sinclair, maar het vrouwenvoetbal maakt de laatste jaren een enorme ontwikkeling door, waardoor absurde aantallen als die van Sinclair steeds moeilijker worden om te halen.

Bij de mannen is Ali Daei het vaakst trefzeker geweest voor zijn land, met 109 goals in 149 wedstrijden voor Iran tussen 1993 en 2006. Al is de verwachting dat de Portugees Cristiano Ronaldo (99 goals in 164 interlands) hem mogelijk dit jaar al van de troon gaat stoten.

Sinclair scoorde afgelopen zomer nog in het WK-duel met Nederland:

Sinclair maakt snel de 1-1 voor Canada Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame