Het stadion van Roda JC
NOS Voetbal

Rust bij Roda JC na goedgekeurde begroting door KNVB

De KNVB heeft de begroting van Roda JC goedgekeurd. De club uit Kerkrade, uitkomend in de eerste divisie, voldoet daardoor nu aan de eisen voor een licentie betaald voetbal.

Roda JC kreeg in de begroting het tekort van negen ton niet dekkend. De club, momenteel op plaats zeventien in de Keuken Kampioen Divisie, kreeg daarom voor de winterstop al drie punten in mindering en twee geldboetes van in totaal 12.500 euro opgelegd voor het overtreden van de licentieregels.

Boze supporters

De eerstedivisieclub verkeerde al langer in een bestuurlijke en financiële crisis. Vorig jaar juni meldde de Mexicaanse investeerder Mauricio Garcia de la Vega zich in Kerkrade om de club over te nemen, maar drie maanden later werd hij door supporters eigenhandig het stadion uitgejaagd. Ze waren boos omdat hij zijn financiële beloftes niet zou zijn nagekomen.

Bekijk hieronder hoe Garcia de la Vega de wacht werd aangezegd door de fans, eind september vorig jaar:

Boze fans Roda JC jagen beoogd eigenaar het stadion uit

Niet alleen de fans zagen Garcia de la Vega het liefst snel vertrekken, ook het personeel uitte zijn onvrede door zich ziek te melden. De Mexicaan besloot uiteindelijk begin oktober af te haken als beoogd eigenaar van Roda JC, waarna een groep lokale ondernemers in de bres sprong.

De KNVB heeft nu dus de begroting van 2019-2020 en de garantstelling van het tekort goedgekeurd. In een statement op de eigen website laat Roda JC weten blij te zijn met een 'stukje financiële rust'.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl