David Jensen vertrekt bij FC Utrecht en gaat spelen voor New York Red Bulls Pro Shots

Keeper David Jensen stapt over van FC Utrecht naar New York Red Bulls. De 27-jarige Deen vertrekt per direct naar de club die uitkomt in de Amerikaanse Major League Soccer.

Jensen kwam in 2016 naar Utrecht en groeide al snel uit tot een vaste waarde onder de lat. Begin van dit seizoen raakte hij echter zijn basisplaats kwijt aan Maarten Paes. Toen die geblesseerd raakte, haalde Utrecht PSV'er Jeroen Zoet als vervanger. Voor Jensen reden genoeg om zijn heil elders te zoeken.

Ook spits Simon Makienok vertrekt bij Utrecht. Hij vervolgt zijn carrière bij Dynamo Dresden, een club uit de tweede Bundesliga. De periode van Makienok bij Utrecht werd overschaduwd door zware blessures. Hij speelde slechts negen wedstrijden, waarin hij twee keer scoorde.

Feyenoord en Besiktas bevestigen transfer Özyakup

De overgang van Oguzhan Özyakup van Besiktas aan Feyenoord was dinsdag al bekend. Vandaag hebben de clubs de tijdelijke overgang definitief bevestigd. Feyenoord huurt de in Zaandam geboren Özyakup voor een half jaar van Besiktas.

Özyakup is een 27-jarige middenvelder, die in het verleden in de jeugdopleiding van AZ zat. Op zijn vijftiende maakte hij in 2008 de overstap naar Arsenal, waarna hij in 2012 zijn loopbaan voortzette bij Besiktas. Özyakup speelde 43 interlands voor Turkije.

NAC huurt Haye van ADO

ADO Den Haag haalde onder leiding van de nieuwe trainer Alan Pardew al een aantal nieuwe spelers. Dat betekende voor middenvelder Thom Haye dat er weinig kans op speelminuten was. Hij vertrekt daarom op huurbasis naar NAC Breda.

NAC huurt Haye voor een half jaar en kan hem daarna definitief overnemen. Haye liet in september zijn contract bij de Italiaanse club Lecce ontbinden en bereikte een akkoord met ADO. De samenwerking werd geen groot succes. Haye kwam tot negen duels en slechts twee keer was hij basisspeler.

STER reclame