Twente loopt averij op tegen Roda

Aangepast

Drie dagen na het Europese echec bij Villarreal, heeft FC Twente ook in de eredivisie averij opgelopen. De koploper kwam in eigen huis tegen Roda JC niet verder dan 1-1.

Na een gelijkopgaande eerste helft met aan beide kanten een handvol kansen, nam de Twentse druk na rust toe.

Een inzet van Marc Janko werd door Ruud Vormer van de lijn gehaald, waarna Bryan Ruiz het na hands van Rob Wielaert mocht proberen vanaf de stip; zijn stiftje mislukte echter jammerlijk en belandde in de handen van doelman Mateusz Prus.

FC Twente drong daarna aan, maar bij een counter sloeg Boldizs√°r Bodor namens Roda met een bekeken schuiver toe. In de slotfase belandde de bal na een charge van doelman Prus, die daar rood voor kreeg, opnieuw op de stip en dat leverde de 1-1 op van Theo Janssen.

"Interne keuken"

Twente-trainer Michel Preud'homme wenste na de spectaculaire remise in Enschede niet op alle vragen openlijk antwoord geven. "Dat is interne keuken, daar praat ik niet over met de pers", reageerde de Belg regelmatig.

Hij onthield zich bijvoorbeeld van commentaar op de Panenka-strafschop van Ruiz op 0-0 in de 53ste minuut. "Het gaat om een individuele keuze van een speler. Daar hoef je het niet altijd mee eens te zijn. Hetzelfde geldt voor de tactiek van een trainer. Maar ik geef verder geen mening over de strafschop van Ruiz. Dat is interne keuken."

Preud'homme legde nog wel het protocol bij een strafschop uit. "Vooraf geef ik drie namen door aan mijn team. Ze moeten dan maar onderling beslissen wie 'm neemt, afhankelijk van het gevoel en de vorm van de dag. Ik weet van mijn spelers dat ze er niet om zullen gaan vechten."

STER Reclame