Matt Target

Aston Villa finalist League Cup na winst op Leicester City

Aston Villa is de eerste finalist in de League Cup. Na het gelijkspel in de eerste wedstrijd (1-1) was de nummer zestien van de Premier League in de return met 2-1 te sterk voor Leicester City.

Leicester City. de nummer drie van de Premier League, begon sterk aan de wedstrijd. James Maddison kreeg meerdere kansen, maar zijn schoten misten precisie.

De thuisclub, met ex-Ajacied Anwar El Ghazi in de basis, kroop na tien minuten iets meer uit zijn schulp. Dat resulteerde in het openingsdoelpunt van Matt Targett. De Engelsman twijfelde geen seconde, haalde hard uit met zijn linker en liet Kasper Schmeichel kansloos.

Het doelpunt van Matt Targett

Vijfvoudig League Cup-winnaar Aston Villa (laatste keer in 1996), dat vorig seizoen in de tweede ronde al werd uitgeschakeld door League One-club Burton Albion, begon ook de tweede helft voortvarend.

Met Jack Grealish kreeg Villa een enorme kans om de voorsprong te verdubbelen. De Engelsman kon van dichtbij uithalen, maar zijn schot ging net naast.

Tegen de verhoudingen in maakte Leicester in de 72e minuut alsnog gelijk en net als in de heenwedstrijd was Kelechi Iheanacho goed voor de gelijkmaker.

Diep in blessuretijd was het alsnog Aston Villa dat de overwinning voor zich opeiste. Trezeguet was de gevierde man.