Ajax houdt zicht op landstitel

Ajax heeft in de Arena een moeizame 2-0 zege op FC Groningen geboekt en doet daardoor nog altijd mee om de titel.

In de gezapige eerste helft had Ajax vaak de bal, maar het tempo lag te laag om Groningen te ontrafelen.

Brian van Loo kwam alleen bij schoten van Miralem Sulejmani en Mounir El Hamdaoui in actie. Groningen kreeg één mogelijkheid: Leandro Bacuna schoot hard, maar ook ruim naast het doel van Kenneth Vermeer.

De thuisploeg speelde na rust in een hoger tempo, maar de kansen deden zich eerst aan de overkant voor. Met dank aan Van Loo, die Sulejmani's vaart onderschatte en te laat uit zijn doel snelde, kwam Ajax via een bekeken lobje toch op 1-0. Jan Vertonghen maakte het karwei even later af, nadat een vrije trap door Groningen klunzig was verwerkt.

"Verdiend"

Ajax-trainer Frank de Boer vond dat zijn ploeg terecht had gewonnen. "We begonnen goed en domineerden de wedstrijd. Alleen vergaten we afstand te nemen. Het rare was wel dat pas het verschil maakten op het moment dat we het moeilijk kregen. Gelukkig speelde Kenneth Vermeer een goede wedstrijd. De treffer van Sulejmani werkte bevrijdend."