Afghaanse troepen onderweg naar de rampplek
NOS NieuwsAangepast

Twee lichamen geborgen bij gecrasht Amerikaans vliegtuig Afghanistan

De Verenigde Staten hebben twee lichamen geborgen bij het Amerikaanse vliegtuig dat gisteren crashte in Afghanistan, bevestigt het Pentagon. Ook is de dataopslag van het vliegtuig teruggehaald.

De twee waren de enigen in het vliegtuig, zeggen de Amerikanen. De identiteit van de inzittenden is nog niet bekend gemaakt, omdat de families eerst op de hoogte moeten worden gesteld.

Vandaag braken gevechten uit tussen Afghaanse regeringstroepen en de Taliban rond de rampplek. Het toestel stortte door onduidelijke oorzaak neer in de Oost-Afghaanse provincie Ghazni, die onder controle staat van de islamitische terreurbeweging Taliban.

Veel vragen

Er zijn nog veel vragen over de toedracht van de crash van het vliegtuig, een Bombardier E11A, dat gebruikt werd voor communicatie tussen grondtroepen en spionagevluchten. De Taliban zeggen het toestel te hebben neergehaald, waarbij "veel" Amerikaanse militairen zouden zijn gedood.

Maar het Amerikaanse leger doet die verklaring af als "misleidend". Zij stellen dat er geen reden is om te denken dat de crash is veroorzaakt door toedoen van vijanden. Het eerste onderzoek zou duiden op een technisch mankement, meldt Reuters.

Een ooggetuige filmde het ramptoestel kort na het ongeluk:

Eerste beelden vliegtuigcrash Afghanistan

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl