Novak Djokovic heeft het moeilijk als hij aan Kobe Bryant denkt
NOS Sport

Djokovic schiet na bereiken halve finales vol door herinnering aan Bryant

Novak Djokovic is nog twee overwinningen verwijderd van zijn achtste Australian Open-titel. De Serviër, nu al recordhouder met zeven titels, bereikte de halve finales door Milos Raonic te verslaan: 6-4, 6-3, 7-6 (1).

Djokovic had continu de overhand op de lange Canadees, zaak was alleen om diens machtige service te kraken. Dat lukte in de eerste twee sets steeds een keer. In de derde set kwam het op een tiebreak aan en ook daarin was de Serviër oppermachtig.

Djokovic in tranen om Bryant

Het moeilijkste moment voor Djokovic kwam na de wedstrijd toen interviewer John McEnroe hem vroeg naar zijn reactie op het overlijden van zijn vriend Kobe Bryant, wiens initialen hij op zijn trainingsjack had aangebracht.

"Hij was mijn mentor, mijn vriend. Hij was er voor mij op moeilijke momenten. Wat er met hem en zijn dochter is gebeurd, breekt mijn hart", zei Djokovic, waarna hij in huilen uitbarstte.

Djokovic schiet vol om overlijden vriend Bryant

In de halve finales speelt Djokovic tegen Roger Federer, die tegen Tennys Sandgren zeven matchpoints overleefde. "Hopelijk krijg ik minstens een matchpoint tegen Roger", grapte Djokovic.

Vorig jaar versloeg hij de Zwitser in de Wimbledon-finale door zelf twee matchpoints te overleven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl