De politie onderzoekt de woning in Steenbergen
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Resten vermiste Belgische loodgieter gevonden in speciekuip

De politie heeft de stoffelijke resten van de vermiste Belgische loodgieter Johan van der Heyden gevonden in een speciekuip. Van der Heyden (56) verdween op 2 juni uit zijn huis in Lint en was sindsdien spoorloos.

Afgelopen donderdag vonden duikers een speciekuip met beton in een kanaal bij de Brabantse plaats Nieuw-Vossemeer. Uit onderzoek blijkt nu dat de stoffelijke resten die daarin zaten van de vermiste loodgieter zijn.

De politie maakte de onderzoeksresultaten vanochtend bekend:

De politie ging er al langere tijd van uit dat Van der Heyden niet meer in leven is. In totaal werden zeven mensen aangehouden in deze zaak, onder wie twee minderjarigen. Begin deze maand leverde België nog een 40-jarige verdachte uit aan Nederland.

Volgens Omroep Brabant denkt de politie dat Van der Heyden is gegijzeld en in zijn eigen bestelbus naar Steenbergen is gebracht. Daar zou hij op een woonwagenkamp zijn vermoord en in stukken zijn gezaagd. Eerder werden al kleine botresten gevonden in het riool bij dat woonwagenkamp.

Volgens Belgische media is Van der Heyden mogelijk slachtoffer geworden van een roofmoord. Het onderzoek naar de dood van de loodgieter gaat door. Op 15 april buigt de rechter in Breda zich over deze zaak.

Advertentie via Ster.nl