LeBron James en Kobe Bryant
NOS Sport

Emotionele LeBron James vraagt steun van 'brother' Bryant: 'Waak over mij'

Presidenten, oud-presidenten, supersterren uit de showbizz, sporticonen. Na het tragisch overlijden van Kobe Bryant is vanuit alle hoeken van de wereld met veel emotie afscheid genomen van de basketballegende.

Zo ook de grootste namen uit de basketbalwereld, waaronder zijn illustere voorgangers Kareem Abdul Jabbar en Michael Jordan. Alleen LeBron James, die door velen gezien wordt als de natuurlijke opvolger van Bryant, had nog niet gereageerd.

In een emotioneel bericht op Instagram heeft James nu voor het eerst van zich laten horen: "Ik ben er niet klaar voor, maar hier gaan we", schrijft de huidige sterspeler van Los Angeles Lakers, die zondagochtend nog contact had met zijn voorganger. "Nooit gedacht dat dit ons laatste gesprek zou zijn", aldus James. "Mijn hart is gebroken, ik ga kapot van verdriet, mijn broer."

"Ik beloof je dat ik jouw nalatenschap zal voortzetten", schrijft James. "Je betekent zo veel voor ons allemaal, helemaal hier bij de Lakers. Het is mijn verantwoordelijkheid om deze last te dragen en voort te zetten. Geef me alsjeblieft kracht vanuit de hemel en waak over mij."

De 35-jarige James nam zaterdag in de verloren uitwedstrijd tegen Philadelphia 76ers (108-91) de derde plaats op de topscorerslijst aller tijden in de NBA over van Bryant.

Na afloop van de wedstrijd sprak James al met respect en warmte over de band met zijn voorganger.

In zijn laatste bericht op Twitter feliciteerde Bryant zijn opvolger James via Twitter met die prestatie.

Zondagochtend, voordat James in Philadelphia in het vliegtuig stapte, had hij nog even contact met Bryant. Enkele uren later kwam de 41-jarige Bryant om het leven toen hij met zijn helikopter crashte in het zuiden van Californië.

Duel Lakers afgelast

In verband met het overlijden van Bryant is de derby tussen Los Angeles Lakers en Los Angeles Clippers van dinsdag uitgesteld. Vrijdag spelen de Lakers thuis tegen Portland Trail Blazers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl