NOS Sport

Federer overleeft zeven matchpoints in Melbourne: 'Geloof in wonderen'

Federer overleeft zeven matchpoints in zinderend duel met Sandgren

Opnieuw is Roger Federer door het oog van de naald gekropen bij de Australian Open. De 38-jarige Zwitser bereikte de halve finales door in een meeslepend gevecht met Tennys Sandgren zeven matchpoints te overleven.

Federer won met 6-3, 2-6, 2-6, 7-6 (8), 6-3 van de Amerikaan, maar aan het begin van de derde set leken zijn kansen al verkeken toen hij met 3-0 achterkwam en de baan verliet om zich aan een liesblessure te laten behandelen.

Vloekend ondergaat Federer blessurebehandeling

De Zwitser zat duidelijk niet lekker in zijn vel, want even daarvoor had hij al een - voor hem zeldzame - waarschuwing gehad van de umpire omdat hij hardop aan het vloeken was.

"Ik heb ongelooflijk veel geluk gehad, ik verdien deze zege niet", zei Federer na afloop. "Maar ik geloof in wonderen. Zie het als regen tijdens de bosbranden." Eerder was hij ook al goed weggekomen tegen John Millman.

Federer vol ongeloof: 'Ik heb deze overwinning niet verdiend'

Sandgren, de nummer honderd van de wereld die twee jaar geleden ook al kwartfinalist was in Melbourne, zette de gehavende Federer met zijn powertennis met de rug tegen de muur. Het lukte hem alleen niet de genadeklap uit te delen.

Drama voor Sandgren

Op 5-4 in de vierde set liet Sandgren op de service van Federer drie matchpoints onbenut. In de tiebreak werd het nog erger voor de Amerikaan. Eerst werd hij omver gelopen door een ballenmeisje en daarna liet hij op 6-3 en 7-6 weer de kans liggen om de partij uit te maken.

Federer sloeg daarna tot grote vreugde van het publiek wel toe en was in de vijfde set ("daarin voelde ik me fysiek alweer een stuk beter") duidelijk de meerdere van de aangeslagen Sandgren.

EPA
Tennys Sandgren

In de volgende ronde neemt Federer het op tegen Djokovic. "Ik zal zonder druk spelen de rest van het toernooi, want ik weet dat ik eigenlijk al had moeten skiën ergens in Zwitserland."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl